Saturday, April 30, 2011

Kisah disebalik nama Syamsul Anwar

Ada apa dengan nama seseorang itu? Maksud dari segi Agama ? Kecenderungan minat ibubapa ? kebetulan ? Keturunan keluarga ?

Bagi diriku, nama diberi

SYAMSUL ANWAR BIN KHIR JOHARI

apa pendapat anda?
bagi si tuan punya nama ini, ada kisah yang ingin dikongsikan.

Sejak azali lagi, aku terkadang pelik dan hairan dengan nama aku ini. Kenapa bapaku, KHIR JOHARI MOHD ALI beri nama anaknya begini rupa.
Bagi aku, nama ini sangat RARE or JARANG.
Ketika di awal sekolah rendah, terkecil hati ku ingin menggunakan nama ini. Susah dieja dan disebut. Pada ketika itu, nama MUHAMMAD sangat popular bagi seseorang yang bergelar LELAKI.
Aku dapat lihat, pabila tiba musim peperiksaan, kedudukan dalam dewan akan berdasarkan senarai nama yang telah disusun mengikut abjad. Jadi majoriti budak lelaki yang namanya bermula dengan M atau Muhammad akan duduk dalam kelompok yang sama. Perimeter yang kecik antara mereka. Tapi aku, yang namanya bermula dengan S akan ditimpa nasib yang dahulunya aku rasa sangat malang.

S...Siti..
S...Sofie..
S...Syazana...
S..Shamimi..
S..SYAMSUL

walaupun aku agak malu dan segan orang nya,tapi aku tetap berjaya membuta tulikan diri aku ini.


S juga akan dikait kan dengan huruf yang hampir dengan Z. Antara akibatnya, nama untuk ORAL TEST akan menunggu giliran yang agak lama. Tapi cuba bayangkan jika sesuatu giliran itu dimula kan dengan huruf Z ?
Jatuh akal dan kewarasan aku dibuatnya.

tapi nama-nama yang hampir dengan penamat ini punyai kelebihan. Ianyakan disedari tuan punya nama pabila sudah meningkat dewasa dan agresif. :D

dari zaman kanak-kanak yang indah, melangkau kita ke zaman remaja atau dewasa yang kini aku tengah tempuhi dengan bermacam cabaran.

SYAMSUL ANWAR...SYAMSUL ANWAR...

akan terfikir dalam akal dan mental aku tentang nama ini. Dahulu sangat aku benci dan pelik dengan nama ini. Bukan benci yang membawa maksud melampaui hanya kurang senang.
Pada suatu ketika, wujud perasaan terkejut dan seperti baru tersedar dari mimpi yang membingungkan. Satu panahan elektro telah memanah rohani dan logikku.

SYAMSUL ANWAR.....SYAMSUL ANWAR..

"waaaahhhh, sedap nya nama aku..."

baru aku rasa nikmat nama aku ini. Dengan perubahan akal dan fikiran diiringi dengan perubahan hormon yang sentiasa ingin memberontak melalui dorongan perbuatan.

Di zaman menengah yang gemilang, terasa nikmat nama ini. Oral test,ayat hafazan,pembentangan dan lain-lain lagi sentiasa aku yang paling lewat untuk di panggil. Beruntung sebab aku boleh melakukan bermacam persiapan dan agak tenang dengan perasaan gemuruh.

Bila "remaja" seseorang remaja itu telah datang maka wujudlah perasaan dan pemikiran yang berkait rapat dengan hormon yang sedang memberontak itu.

Budak Perempuan?

Dahulunya agak benci mendengar perkataan ini. Aku yang jenis pemalu dan penyegan ini sentiasa dihantui dengan kelibat-kelibat yang berkaitan dengan "budak perempuan".

Tapi pabila "remaja" itu sudah tiba kepada diri aku ini, wujudlah perasaan dan pemikiran yang sering dikaitkan dengan seseorang remaja.

Dari tidak suka, kepada sangat suka bagi diriku.

Dengan berbekalkan nama yang unik dan lewat dalam giliran, aku boleh mendekat diri aku ini dengan perempuan. Huruf-huruf yang hampir dengan huruf Z selalunya aku dimiliki oleh perempuan. Dengan keadaan ini, aku boleh cuba mengkikis sifat malu dan segan aku yang agak tebal bak tembok besar cina. Tapi aku sedar akan peluang ini ketika menduduki tingkatan 5 penggal akhir. Agak rugi dan melepas akan peluang yang aku dihidangkan selama 5 tahun pada peringkat menengah.

Mungkin sampai disini sahaja episode kali ini. Saya akan masuk episode ke 2 pada post seterusnya.

bersambung....

Silent Confession

Pagi ini sungguh indah
TIDAK
Ianya bukan pagi, sudah tengahhari
YAH
Pukul 12.30 sudah tiba

Terfikir mimpi yang dimimpi dalam tidur
Termimpi pasal Si Dia
Terasa bahagia,tapi mengapa?
Tertanya, bagaimana Si Dia?

Perlukah aku yang memulakan?
Ya, lakukan langkah kanan Si Penakut
Tapi bagaimana?
Gunakan kata hati beserta akal fikiran
Tapi bolekah?
Kehidupan adalah risiko, sama ada mahu ambil atau tidak, anda tetap perlu ambil risiko itu
Setidak-tidaknya kita mencuba. Daripada tidak mencuba langsung. Apa yang anda dapat?

Portable Heart

i wish the scientist will get me THE PORTABLE HEART.
i dont no how to handle my heart.

No good in English, but lets try honey

now, i wanna writes some of the word for the hearts

could you see what i'm try here
the way i move my lips to you
just want to build the chance
just for us two

when it seems look fargone
i keep thinking of the mistake
that i have been made to you
its a fragile situation for ME

just to make is save, the slaverer get me
donno what your status is now
maybe its take slow step to get save
must patient with the rushes heart

yeah, the idea of heart to songs is difficult to present
yeah, just like my love to you, is always in my hearts
yeah, the idea always in my heart, but the songs is difficult to sing along
yeah, just like my love to you, is always in my heart, but its difficult for me to get it


P/S: how to make it work GOD? i cant think it

Friday, April 29, 2011

Kajang

sampai juga diku di Kajang.
dalam pukul 4.50ptg dah sampai KL sentral.

ada satu perjumpaan gay2 yang perlu aku hadiri..hahahaha

lepak sama Sapig and Azams dekat Pavi and KLCC.. wtf.

citenye camni, sebelum betolak dari Ipoh tu, aku haram jadah tak makan pape2.
sumpah lapar.

ye ar, bangun liwat. semalam main futsal gila punya la. marathon habis.
mula main pukul 10 smpai 11. then pukul 12 main lagi sampai pukul 2..perhhghh gila vavi lah.

mmg main stok nk muntah darah kot..shibey btol..

balik pukul 3.30.
bangun pukul 11.

dengan perutnya kosong, aku balik ke KL. dalam bas aku duduk sebelah budak sekolah form 3
(aku tgok dia buat latihan PMR kot dlm bas)

atas bas budak tu kurang ajaq ngan aku, dia makan MEKDI shial!!!!

lahanat.

mula2 dia keluar ASKEM..aku usha slek...
then,
dia keluar AIR..aku mate dah panas..
then,
dia kelua FRIES..tangan aku dah mula tak tentu hala...
then,
dia keluar BERGER...aku dah give, aku terus tidor..

cibet punya budak..

sampai2 kl, terus pegi pavi..jumpe sapig, then aku payoong makn kfc. snake plet..HAHAHHAHA
SNACK PLATE ok

then Azam sampai, dia nak makan pulak. dia nak belanja kot!!! hahahah
padahal baru makan kot..

dia nak makan MEKDI tapi pavi takde Mekdi, so pegi la klcc..
smpai2 mekdi, igt nk minum jer. tp org kate rezeki yang cube tolak..hahaha

order set dua..(aku tak hingat ape berger fevret aku tu)

makan2..smpai lebam kt sini..hahahaha

pastu pegi teman sapig beli seluar TOPSHOP kot..lahanat bapakk mahal kot..ciabait!!
hahahahah

then balek la ke kajangan..

smpai2 rumah. aku taktaw nk buat apa sampai sekarang..damn!

Thursday, April 28, 2011

masih

masih di ipoh. hari yang agak sunyi seperti hari2 yang lain. tetap sunyi.

rasa nya tak tahu mahu buat apa.

my friends is lonely

yaa god, show me the way.. :(

jyeah

smlm tdo awal.

pc dia biar buak, sbb tgh download Pantas dan Garang 5 aka Fast and Furiuos 5 dan Merong maha wangsa..

bangun liwat, then trus layan muvie.. not bed la fnf tu..
main gila semua stunt2nye

tgh basuh baju.
tak mandi lagi

Wednesday, April 27, 2011

yaahhh akhirnya

yaaaa akhirnya.. tammat sudah exam untuk sem 3 aku.

paper ekonomi pagi tu agak senyum buat sebab miss aishah yang buat, then dia dah bagi spot2 soklan..
tapi agak kurang ajaq la sebab soalan sejibik kot..hahahahahaha

paper petang td, company law agak pening la. soklan merapu jer. dah la bi..hahahah
aku tibai2 jer..susah kot..

finally..tammat sudah..

tumpuan skrg adalah Shortsem yang aku akan daftar 3 mei ni..damn!!
tulah nua, sape suroh tak balaja betul.. kn dah kene repeat.. org lain dok cuti tiga minggu. aku dok ade kelas 1bulan setengah..

tak kesah!!

sekarang aku xtaw nk balik kajang bila, sebab dak2 rumah ajak main ftsal esok malam..
ermm balek jmaat lah..

Pagi yang dirahmati ku pinta

pagi ku dikejutkan oleh malaikat yang bertugas..
rasa sangat segar walaupun tidur hanya sekejap..
terasa sangat dihargai oleh alam ini..
biar apa pun yang terjadi, rahmatMu ku pinta..

agar tuhan berikan kekuatan dan hidayah untuk aku jawab periksa hari ini..

P/S: kaw2 siap awal..hahahahah

ok.

aku mcm cannot go dah ni.
stdy haram tak masuk.
alahai.

kringgg..

waktu rehat !!!!

walaupun tak de la lame sangat bace buku. tp agak bepeluh otak ni haa.. hahahha

bak kate johan dalam ohyeah episode Spak'u

" tenang....tenang...tenang.. sabar suboh, tak sabar masuk kubor.. "

hahahhaha mcm lahanat!!

lek2..

P/S: ttbe ade bidadari balas msg fb..HEEEE

Tuesday, April 26, 2011

2 in 1

2 subjek untuk hari esok
2 subjek belum lagi study
2 subjek feveret
2 subjek yang style
2 subjek yang betul2 aku target A *insyallah

tapi 2 subjek ni untuk 1 hari esok, aku tak buat apa2 lagi.

ingat nua, esok paper ekonomi pagi. pukul 8.30 pagi.

company law pukul 2.30 petang

ingat nua!!

jangan nk cuai sangat, kang aku sebat karang.. haaaa

ada masa lagi untuk para pengamal "study last2 minit"

tips aku,

time revise to, kaw rilex jer. jangan gopoh2.
selagi pen belum diletakkan, masih ada harapan lagi.

jangan nak pulun sangat, ape kaw buat, tu kaw dapat..insyallah..

(korang xnk ikut xpe, aku xkesah. sbb aku bukan jenis hebat dalam bende yang aku tak minat..)

P/S: nampaknya, company law aku dah nak habes bace untuk round petame. so aku nk masuk ekonomi yang belum buat apa2

ya rabbi solli

ya tuhan, hari ini kaw uji aku dengan dugaan yang tidak dijangka.

aku igt, exam pukul 2.30 petang, tp rupa2nya pukul 11.15pagi. deng!!

cecite ceritenye,

citenye camni, aku igt exam tu pukul 2.30 petang so aku rilex2 la stdy liwat malam sampai pagi.
alkisah la, lepas subuh tu aku msg mmber kelas aku then aku letak henset kat tingkat atas. aku turun bawah nk tdo lepak bawah sat.
aku lupa check msg tu,
dalam msg tu.

mmber aku cakap

"harini exam pukul 11.15, esok yang pukul 2.30 petang.."

aku tertidur kat bawah, bangun2 dah pukul 11.45,

aku naik atas cek henset. aku bace msg tu

trussss...........!!! gelabah gila babi aku dibuatnya..

dengan tak mandinya, tak gosok gigi.. aku basuh muke, then siap terus aku chow naek moto mmber aku.

time atas jalan, helmet aku terbang n jatuh, gelupor aku amek balek..shit.!!!

sampai dewan, aku masuk. carik tempat. then buat.

ni ikhlas dan jujur dari aku. soalan tu tak susah.
kalau la aku taw awal2 pekse pagi, kompen aku bole revise. tp bende dah nk jadi.
aku buat yg termampu jer la..semaksima yg mungkin.

dan.........dan.........

aku siap dlu dari org lain..damn!! a

agak sangsi jugak la jdi nya. aku dah la masuk liwat, then aku siap dlu.

aku usha mmber2 lain, semua tgh kusyuk buat..

ape hal ni doe..??
nk kate aku buat soalan sikit jer, xde...
semua aku buat..

dah la. lantak la..aku dah buat yg terbaik untuk DIRI AKU sendiri bukan untuk KORANG.
takawal jer skrg ni.xyah nk sembang pumpang2..kau rilex aku rilex. semuenye akan baik

pelik lagi mengjengkilkan

entah la...

orang selalu cakap, asal tengok or baca buku mesti ngantuk bagai, tp tengok FB or internet mesti hidup. xyah tido pn xpe.kn.

bg aku, lain jadi nya..

asal tgok FB jd ngantuk, tp bace buku or buat revision msti tak ngantuk..

pelik aku..hahahaha

gelabah tetek tak aku ni...???

haaa.. bende alah ni jadi sebab, esok aku nk exam, tp mlm ni baru aku nk stdy semua..
tu sebab jd tak ngantok tengok buku, jd takut la doe..!!!

hahahahahak!

masalahnya, dah pukul 4.30 la cibai!!

bape jam jer lagi ni setan!!!!!

nua, gunakan saki baki ni dengan baik!!!

telegram dari Yuna


tak caya sudah. malas nk cakap.

BHAHAHAHAA

tolong

ya tuhan..
tolong la bagi aku kekuatan fokus untuk ulang kaji dan memahami.
jangan lalai kan aku..

Monday, April 25, 2011

like a G6

omaigod
esok petang ada exam,

paper FINANCIAL ACCOUNTING 2

rasa aku takda la susah sangat. tp tu lah, ada masa lagi nk revise sikit2.

tp tu la, bak kata pepatah..

" sedang kan lidah lagi tergigit, apetah lagi cincau di dalam mulut "

xde kene ngene aku rasa..hahaha

papehal pon, aku akan cuba buat kaw2 punya,

Dapat A tu xda la, stakat B n C ok la.. xnk la fail.

Aku tgh study ni tat.. tgok juvana td mcm style, rasa bara jer tgok sibotak tu ragging budak.

"xkesah la lu 3 janda ker, 3 abdul ker..."
hahahhahahak!

amekaw 3 line..hahaha

its your permission

when i heard a firework and the rocket from my digital mp3 player, i could feels the old sweetday when i'm with her.

do you dear???



no i don't know what is up with me

shuuuuss...senyap...

jarang online tak bermakna aku ni study hard...
jarang online sebab aku banyak tidur

Sunday, April 24, 2011

Almari Baju

Hari Ahad, tanggal 23 April tahun Gajah.
Pukul 8.30 pagi waktu tempatan.

seperti kebiasan bagi penghuni istana sangkuk beralamat
No 5, Sari 6, Taman Cilaka Ipoh

memulakan rutin harian di Pagi ahad dengan pergi ke sebuah syurga barang2 "karat" di tengah kota ipoh yang dinamakan

LOKEN

ia disertai oleh:

Aku (Nua)
Min (seekor bebanan)
Aiman (seorang pemandu lori)
Sham (seorang dokter)

HAHAHHAHAHK! susah ar nk buat ayat rasmi nie. penat pikir doe..hahaha

bagi aku, memang tersemat dalam jiwa raga ku untuk melakukan sedikit proses Shoping kerana sudah kelamaan aku tak shopping.

pagi2, dah pegi bank, keluarkan RM50 sebagai bekalan.
aku ngan min melakukan aktiviti mencari dengan laju.

sampai disuatu gerai baju longgok yang aku rasa mcm dia jual baju CINA MATI laaa..hahaha
tp itu semua aku persetankan.

aku menyelam....menyelam...menyelamm...
dan akhir aku lemas dengan menjumpai

3 helai baju (kemeja, tees 2)

"ini berapa moi??"
"satu RM2...."

wow!! terkedu dan sidikit terkentut dibuatnya.

baru 6 hengget!! ape adahal..hahahahaha
*cam shial

pegi ke sectiion bundle di penghujung pasar ini.
mata aku agak juling akibat terlampau banyk utk memilihnya.

kadang2, mata ku menjadi telanjang melihat awek2 yang lalu disitu..hahahah

setelah habes mengUSHA semua barang aku dapat.

Tees = 3 helai lagi
varsity = 1 (aku beli utk dila, sama mcm aku punya kot)

total nya: rm 20.

so total semua utk harini,

RM 30 !!!

fussssshhhh!! gila lah.. kalau mak taw ni mmg masak kot..masak..
agak kaw la aku bebelanja ni.
tak hingat dunia, selamat iman aku agak kuat. kalau tak habes rm50 tu aku shopping..
haaaiihhh!!!

sampai rumah, kemas2 rumah. basuh semua baju2 td. then.

TIDORRRR>....................

P/S: aku pakai bundle jer maaa..xde masa aku nk pegi PDI ker..PADINI ker..

Friday, April 22, 2011

The most selekeh day

wtf!

terok aku ni. rasa tak adil ngan alam ni.
tdor pukul 8 pagi td.

tdo.
tdo.
mimpi.
mimpi.

sedaq2 dah pukul 3.30 petang!!!

lahanat! dah la hari jumaat.

semayang jumaat kelaut doe.

yang lebih teruk, rumah takda air !!

petak la jgak aku di buatnya. Pali kata ada org tukar meter paip.
so aku tggu lah.

dengan makan tak basoh mulut bagai..hahahah

smpai pukul 5 kami pegi masjid nk MANDI.

miahahhahahaha

selasai mandi then smyg semua.
balek
tgok air takde jugal. haaiihhh..ape masalah. rumah sebelah relax jer siram bunge bagai.cibet.

last2, wa call plumber tu. En Abu BAKAR..hahahah

dia dtg, then dia bagi taw,

" acik pasang telabek meter ni..."
hhahahaha

style cik!!!

lepas repair bnde alah tu.
apa lagi. masing2 mcm tak penah jumpe air...hahahaahah

Pagi yang gelap

waaaa...

aku nmpk sunrise lah pagi ni..
so sweet lah.
hahahahahak

<3

Debat bersama Pali

damn!!

lepas bangun tdo "magrib" td, aku bangun then pegi makan kt KFC.

perggghhh!!

Dinner Plate sama dak2 rumah ni..

sbbkn aku tak lunch, so perut agak mcm palat rasanya. LAPARRRR!!!

masuk kfc, trus pegi kaunter order.

nua : dinner plate makan sini...

akak kfc : air??

nua : bagi lengkong susu satu...

akak kfc : HAAA???

hahhahahhaak!!

mcm bangang kaw taw. aku ter order air tu..hahaha
petak akak tu..hahaha

lepas makang, pegi lepak kt dataran Ipoh.
dok usha2 kerete kt sana..style jgak.
rasa tak sabar nk pakai kerete n amek lesen kerete..huuu

balek lepak, dalam pukul 1 camtu.
tgok tv jap.

then lepak kt atas dok usha pali tgok video PARLIMEN..
sumpah style!!

sampai pukul 5 aku tgok..
sngat kagum ngan kepetahan ahli2 parlimen pembangkang memberikan persoalan dan hujang.
siries rasa semangat nk pegi ceramah kt mmber2..

cadangnya, sem 5 aku nk cube masuk pilihan raya politeknik lahh.. siries ni tak tpu.
mcam2 aku bole usahakan. ape pelajar nk dalam poli. pendapat dorang.
xpe2..aku idea byk, tp nnt lah, sem 5 nnt aku cube usahe kn.

skrang ni dah pukul 6.30 pagi. rasa mcm tak bole tdo jugak. td tgok wanita hari ini, cite melayu tv2..hahahah

Thursday, April 21, 2011

yaaa..aku rasa nikmatnya

syukur..
tammat dah satu paper exam, PERAKAUNAN KOS

setelah segaja persiapan "last minit" di aturkan, td aku bertempur jugak..

cite nyer, kau nk taw tak,

exam pukul 2.30 petang, aku dah siap hensem2 bagai pukul 1 petang..

BHAHAHAHHAHAHA

siap2 sume. hensem2. sikat rambut belah tepi. pakai bedak sikit2..
last2 aku tgok jam pukul 1 petang!!

HAHAHAHAH

semangat btol aku doe.

masuk dewan agak liwat. duduk belakang skali.
dapat2 soalan terus usha sume.

dengan pantas dan pantat aku buat. mengguna FONT doktor aku tulis atas testpad tu.

dengan kepantasan 500 kuasa kedipan mata aku meluru.
ada 4 soalan, 3 aku buat. 1 tak buat sgt..
hahahahaha

walaupun dah buat semua soalan, belum tentu betol doe..hahahah
aku just buat dan cube menulis jawapan semaksima dan selogiknya..

hahahahaha

btw, aku syukur aku bole buat..sbb aku target bukan nk dapat cemerlang pon..
aku nk kasi lepas jer..xnk ar fail2 lagi.. letih beb!!

hahahahah

weeeee..thanks mak serta RAKAN2 kelas yg bantu aku revise costing ni.

P/S : dapat C+ pon aku dah hippy giler doe..

ia nya pagi yang mulia

selamat morning semua!!

pepagi yang agak tak pagi aku dah bangun nk smbung buat revision utk exam yang mula 2.30 petang harini.

carik feel dlu sblum stadi. dgr lagu2 yg memberi smgat lah sgt..hahahaha

aku SEME-SEME weh!!!
sgt tak selese.. hingus yg cair mengalir mcm air dari lubang hidung yg agak besar ni

arhhh..rimassssssss

mungkin hari ini aku bole SARAPAN
*lama tak sarapan doe..hahhahahah

take it slow Syamsul Anwar

malam ini sangat aku cube mengulangkaji topik dalam perakaunan kos yang agak aku tidak minat sejak awal-awal lagi

tak tinggi harapan aku dalam subjek ini, setakat lulus dengan baik sudah cukup bagi aku

esok, 2.30 petang bermula lah peperiksaan di dewan

aku akan buat sesungguh-sungguhnya, emak menghubungi aku dan mengucapkan salam berjaya buat aku

Itu sangat-sangat membuatkan aku mahu cuba sedaya upaya

aku akan cuba buat semua soalan. bukan markah penuh yang akan aku cari, tapi hanyalah mengutip semaksima markah yang boleh dengan keupayaan aku

aku bertekat, selepas tammat peperiksaan ini akan aku mulakan langkah kanan untuk mencari penawar hati yang telah muncul semenjak dinihari yang lepas

sangat berharap agar tuhan yang maha esa membantu dan menunjuk jalan yang perlu aku lakukan

biar aku yang mulakan dulu si cinta hati. biarlah apapun keputusan nya, sekurang-kurangnya aku telah mencuba untuk bersama kembali

apa yang kuharapkan tuhan, bukakan hatinya dan satukan lah kami semula seperti dahulu agar aku dapat memperbaiki kesilapan yang lalu

aku yakin semuanya akan baik-baik belaka

Wednesday, April 20, 2011

its sick



the days after the suprised things happen lately,
me, myself and i got somekind of weird feelings toward the world

yeah its a cool and wonderful

But i donno what i might face soon
cause
yeahh, its all memory in my mind
i cant avoided it
i cant after i try it


what happen next god.....

my door hearts is knocking2

aku tak taw la nk buek apo eh..

aku syok sendiri kehape?

i totally need her.....

what should i do god?

show me some kind of sign.. i really need want it...
show me the way to make some move for someone that i love...
i know lately i'm "far" behind you.. i wanna change myself for myself...
please take me with her for the good change..
really alone despite of losing her.

time is running out doe

beberape jam lagi dah start la paper final aku pertame.
costing.
arggh
damn!!

aku tak target byk sgt eh.
agak2 cukup makan sudah. cannot go la subjet ni.

tp kalau dapat lagi bagus
lagi baik..syukur..

harini aku di attack di fb akibat status aku yg agak "garang"

" palat tuanku. besdey sultan perak "

no comment.
ada bff aku ni tepek punyer saun aku..perrghhh..

mmg btol ckp dia. tp en..

bila aku baca komen dia tu then aku tgok defok pic dia...
aku jd mcm nk gelak..hahahahah

dah ar bende keeceik jer..
aku ni kuang ajaq sangat nor..

ttbe aku tetunggu2 msg dari dia...
ish2..mcm ni la kalau bab2 hati ni. sukar nk luahkn

Monday, April 18, 2011

wifi lahanat

damn! sampai2 ipoh, budak2 ni report wifi xbole pakai.
igt 1 line jer tak bole pakai. rupe2 nyer semua line tak bole konek.

LAHANAT!!

aku dah mula sangsi dengan adapter wifi aku ni. kenapa jadi begini???
kalau 1 line xpe, 3 line tak pe, ni SEMUA line TAKBOLEH.

taik2..!!

buntut pale pikiq la..

Sunday, April 17, 2011

something right somewhere






ishh..apehal aku ni haa. senyum memanjang. mcm gampang..hahahah

tanya khabar...
cecite sane cecite sini...
itu la, ini la..

hahahahak

papehal, aku xnk cepat perasan sgt.
cool nua,

"cinta ini ibarat capucino panas, sedap bila panas. tp rasa kurang enak bila dah sejuk. jadi kita minum pelahan2. nikmati rasanya "
Heart 2 Heart

acececece..

ape cer ni nua. hahahahahak

exam

haiihh.
study tak lagi, khamis nk exam costing dah.
haiihh.
gimana ni.
esok balek ipoh, lepak rumah dorang, stdy kaw2.
susah ar kalau tak minat ni. jd acuh tak acuh.
kau minat tu, tak tidur pon takpe. dah kate minat.
tulah.
harap2 tuhan dapat tolong aku lulus semua paper exam yg ada.

2nd,
semenjak 2 menjak ni, rasa mcm happy jer.. HEEEEEEEEEE
entah la. tak sangke respons dia baik. aku igt dia dah benci habes kt.
i know her...but, thanks GOD lah.. dapat jugak sembang.

aku bukan sombong weh. aku ni just takut n scare(same jer maksud).
ye la, aku dah wat taik, mesti dia dah tak suka aku.
ok2, yg lepas tu lepas.
syukur weh dapat sembang ngan dia.
nnt aku nk cube add dia.
kalau dia approve, its a good sign :)

aku nk berubah lah. byk mengarut sekarang ni.

Saturday, April 16, 2011

so far, i am look fine

lame dah tak update blog.
rasa mcm dah lama tak luah perasaan ni.

kalau ada GF, mesti dah lama aku luahkan. HEEE
gedik ah kaw nuwa, dah la tak hensem, ada hati nak ada awek.. BUUWWWEKKK..

selepas gagal dalam bidang percintaan, rasanya OKEY la jugak. sebab byk bagi pedoman kt aku ni.
tak kenal maka tak kenal la.. HEEEEE tak cinta hape nya. aku nk kenal jer, xnk cinta.. hahahaha

enough!! enough!! enough!!

ada rezeki, datang la jodoh tu kan NUWA.

Tuesday, April 5, 2011