Friday, January 21, 2011

How She's Doing ??

I had a dream last night, its HER. so lucky b'coz i can see HER super duper cute face which i miss it. ;((

fisherman

sory pasal dah lame tak updated,
hahahah

ni wa nk cita pasal smlm apa wa buat,
smlm adalah perayaan yg dinanti2kn oleh keluarga jiran sblah rumah saya.

hari thaikpusat

hahahah

tp lu olang jgn igt wa pegi batu caves sana sambut, tp wa pegi

MANCING!!!

waaa..
giler best doe..
aku rase antara hari paling aku gembira kt dunia ni.

wa besama2 rakan2 dan taklupa juga si beban, min.
hahahah

wa pegi ke HOSPITAL TANJUNG RAMBUTAN bkn ign melawat rakan2 korang, tp mancing dlam sana.
hahah

bermula pukul 3.
1 joran 10 hengget
1 jam 3 hengget.

kitorang byar utk 3 joran tp kitorang pakai 4 joran.
hahaha

buat bodo sude..

umpan cengkerik dan juga cacing suda dibeli, tp haram jdah xtaw nk letak kt mata kail mcm mane.
hahahahah

di bantu oleh berado fikri, bole lah juga membantu wa..
haaaa

kolam tu riuh sakai dgn kehadiran kami seperti dtgnya sekumpulan kaki mancing yg terhandal..
hahhahah

min mmg xda bakat mancing, so dia jd kuli jer la. kehulur hilir tolong amekkn brg.
hahah

wa berasa sgt janggal utk melemparkan umpan ke dalam air.
almaklum lah, 1st time mancing.

setelah byk kali mendalami dgn hati yg suci ini, akhirnya aku dah dapat rentak utk meneruskan ekspedisi ini.

disebabkn tak reti lagi baling umpan, so aku mancing kt tepi2 tu jer.. BAHAHHAHAHAHAH

tapi....
aku dapat ikang ko taw!!

dalam petama hidup aku ni aku dpt tarik ikan naik, walaupun tak sebesar ikan kembung yg selalu mak masak tu,
tp jadilahhh..
hahhah

aku semakin teruja dan terus gersang utk mencari mangsa..
setelah berpindah ke kolam lagi 1,
barulah nasib kumpulan ini berubah terutama nasib aku, si pemancing handalan..
bhahahahah

dgn menggunakan teknik mancing di tepi tepian kolam aku dpt mengkaut mangsa, TALAPIA MERAH(tapi mcm oren sikit) sebanyak 5 ekor sedang saiz seperti selipar saiz 6/7.

wtf!!!

lepas 1, satuuuu..
lepas 1, satuu lagi..
lepas 1, satuu lagi bhai..
lepas 1, satuu lagi la shial, bapak hebat aku ni......

hahahaha

jelas riak muka rakan2 ku seperti cemburu dgn hasil tangkapan aku..

ni jumlah hasil tangkapan

nua-6/7
fikri-2
uni-1
kecik-0
min- negatif 1

hahahah

exspedisi tamat pada pukul 7 mlm.
dgn hati gembira kami balik,
aku dinobatkn sebagai johan joran utk kali ini..
well...well..

haahahahaha

balik mandi semua pastu terus pegi rumah kecik,
ikan tu suroh ain masak..hahah
mcm2 gelagat dpt si saksi kn ketika ingin menyiang ikang yg dpt.
biasalah sorang pon tak reti siang..hahah

masak2 pastu makan ramai2..
hahaha

ttbe aku rasa sangap utk memancing..jom pi mancing..

" joran tak penting, yang penting deria kita "
hahahahah

Wednesday, January 12, 2011

Tuesday, January 11, 2011

The GAGA law

(RAH)² (AH)³ + RO (MA + MAMA) + (GA)² + OOH(LA)² = Bad Romance

aku yang asing


Wangi kau lalu
Wangi bagaikan oh bunga
Kau tak kenali
Aku yang selalu perhatikanmu
Berseri bagaikan bintang
Ku tak mahu
Kau kan hilang di waktu siang
Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta
Itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan janji jiwaku
Melalui lagu ini ohh untukmu

Sunday, January 9, 2011

Malam ahad ni

malam ni ada 2 bende best..

1. Manchester United VS Liverfool. 9.30pm
2. AJL25(Yuna) 9.00pm

mana gua nk tgok ni?

Yuna buat persembahan yang pertama..so ok lah.. walaupn yuna agak gentar, gua dah slow talk smlm ngan dia. time buat supersaver aku dah bg kate2 semangat kt dia..

kalau dia rase nervous, igt kt NUA..hahah xda lah igt kt allah la.
hahahah

i wish you luck baby..!!
nnt lepas buat show terus call i taw..!!

Manchester United lawan LiverFOOL


aku yakin manchester boleh menang..ala stakat liverfool tu..
mcm malaysia main jer..kuat lagi malaysia rase nya
hahahah

fuck fucksal

cisshh

aku tension la shial..smlm main ftsal ngan dak2 jabatan kt poli..

1st game dah ok walaupon seri.lawan dak sem 6.
disbb kn tak cukup org. kitorang langgar jer main without substitude player..

notbed la. 1st time main ngan dak2 kelas.. rase lain la sbb takda kimia lagi..
hahahahha

1st game tu aku agak form la.. ada la 2-3 kali aku try n menggentarkn pihak lawan..
hahahah

aku igt xde la ramai sgt team masok..tp tekejot la dlm 30 team masuk..

laki2 jer.. gurl pon ada!!

shit!! sumpah ramai awek2..hahah

mmg cuci mata lah..

2nd game tu agak radang la..kau taw, cuace panas gila babi!!

kitorang kalah 2nd game..so tak dpt la masuk next round..
bare la jgak aku..

aku main 2nd half..sumpah panas..kasut aku mcm OVEN kaw taw..
sumpah panas..
dah la kalah..
makin panas hati aku..
hahahah

tp aku ok jer..no wonder la sbb aku 1st time main ngan dak2 kelas.. kimia tu belum timbul la..
kitorang aku lebih berlatih sungguh2 lepas ni..
hahahah

Saturday, January 8, 2011

soory to tory

huh..
smlm tak uptade blog.
agak bz lah.
training sana sini.

pagi esok, aku ada misi paling aku excited doe..
esok aku main FUTSAL!!!!!!!!!

yeah2!!

wakil kelas aku..main tournament utk jabatan perdagangan..

excited lak, sbb tak penah main ngan dak2 kelas lagi..

ape tah nnt jd..hahaah

td aku pegi beli seluar 3rd quater, LOTTO..
rm 45..
perghhh!

ahahah

aku tak penah ada seluar utk berfutsal, slalu pakai tereksut jer..
sian aku..

entah la esok mcm mana..
pape hal pon aku nk main kaw2 punyer..
aku nk tunjuk sikit bakat aku kt depa2 naaa..

haahah

wismilak doe!!

Wednesday, January 5, 2011

poieh

salam...

seperti biasa, harini 1st time aku dpt on9..mlm..

agak bizi siang..

harini kelas pukul 8 pagi so agak kepalatan lah nk bangun..
hahahah

kelas law pagi td mcm haram jadah..
si haji tu ajar kejap jer patu becerita panjang..
hahaha
mmg style die tu..
mcm2 lah die cerita.

kdang2 aku terase kt dlm hati ni mcm nk baling terompah cina basuh pinggan kt pale si haji tu..
ahahahah

lawak die mcm shial la..statement2 dia buat aku gatal hati dan paru2..

alkisah nya harini, balek kelas pukul 11.30, then balek aku tros tdo.

2-3 hari ni aku tak boleh tdo la gampang.. pukul 4-5 baru boleh tdo..

pastu bangun pagi muke resdong..nais2..

harini sbnarnya pukul 2.30 ada kelas, akibat ketiduran yang nyenyak..aku ter kelaut..

sedar2 pukul 2.40 dah..fuck!!

memang aku radang la..madafakar!!

tah la xtaw la ape nk jd kt aku ni, xkn nk dpt surat amaran lagi..hahah

kejap td, keceik ajak mkn kt umah dia.. ain masak ikan talapia, uni bg ikan tu..

sumpah style..
aku mkn2 tros balek.

dan tros on9.. HIHHH

Tuesday, January 4, 2011

barah kuku

hello..yellow..

hari gue tak dpek nk on9 sgt sbb saje jer..
hahaha

harini kelas sgt memberangsangkn.. kelas ekonomi sprti biasa,
tp agak luar biasa sbb dah stret 2 hari miss aishah mengamuk..
marah la shiall.. tite tatot..

hahahhaha

today dia marah sebab ade 2-3 ekor budak2 kelas tak dtg kelas. kira dia rase kene pijak pale lah..

dah la repeat, pastu buat mcm haram..bajet hensem.
alkisah nya la td, ada sorang gadis ni pegi backup si "hensem"..

"miss, (si hensem) ni tak dtg sebab dia tertinggal bas kt KL.."
sambil gelak2 dia ckp..
dari percakapan si betina ni aku dah taw, ni msti nk bekap si jantan ni..
shit..!!

tp ni yg paling best, miss aishah ckp

" so what....??? saya tetap nk surat.."

amekaw!!! setepek kepek2..
hahahah

jgn lah nk bajet sgt weh, kaw igt dia hensem sgt ker??
aku lagi hensem lah..kn2..

ahahah

pastu kelas habes, balek umah..mkn2..nasi ayam halimah bacik.
lepak2..

amar dan zul ada kt rumah.. baru aku taw yg si zul ni dah bertunang ahad ritu..shiall..
ahahah

amar pulak dtg bincang ngan aku pasal nk blja ptoshop n illustrator..
style..
aku pon dah lame nk suroh dia sketch2 untuk di vectorkn..
hahahah

dalm pukul 4 cmtu aku kelua sorang, pegi klebang..

carik bundle!!!

hahahah

time jalan2 tu aku nmpk lah signboard2 kolej MASTERSKILL.


time atas motor jadi lah sedih n sebak hati aku..
yelah dlu aku slalu pegi sana.. hampir bergaul ngan student2 sana..
tp bukan lah masterskills ipoh,

Masterskill Langat Selangor..ermmmm

ape lah khabar si DIA di sana itu.
tak pernah putus rindu aku kt dia, aku bukan sombong, tp aku takut nk contact dia..

i hope she doing fine without me
i miss you


ok aku cuba kawal sedih aku dgn cerita ni. time pegi bundle pertame, aku tgok byk baju. tp 1 pon xde yg bekenan. part 1 helai rm5 tak best, tp part 3helai rm10 gila babi style..
hahaha

aku angkat 3 baju.
1.baju jurasick park
2.baju brand locos vintage korea
3.baju putih ade corak tiga segi....hahahah

time aku tgh selam2 tu, adalah sorang makcik ni selam jugak..
giler babi byk baju dia amek. aku tanye dia.

"beli tok sape cik??"

acik tu jawab..

" acik niaga ni..."

hahahaha

style acik ni, ade 1 baju dia select gila la..
looney tunes full print..
gila la...nyesal aku tak cepat2 amek..
babi punyer makcik..
hahahah

lepas tu pegi bundle lagi 1,

erm...not bed.. byk baju koler..
setelah sesi selam selam..
aku amek 3 barang.

1.baju baseball MARINERS
2.baju koler kaler merah..aku suke sebab fit ngan bdan aku yg sedia ada fit ni.
3.1 cap baseball MARINERS

hahahah

jumlah belian kali ni, rm 17

hahahaha

taw mak aku ni mesti marah.

balek2 umah aku naek atas aku jumpe 1 lembaga besar la shiall!!!
aku hampir terkejot dan pengsan..tp aku sedar bahwa itu adalah MIN..
hahaha

tegor dia kejap, pastu bla ikut fikri main bola kt padang POLO

penat2..saje nk carik fitness balek.sbb ada ura2 kata sabtu ni aku ada main futsal untk kelas aku..
yeaahhaaa
ini lah peluang aku tunggu slame ni..
hahah

balek dari polo sembang2 ngan min,
fcuk!!
result dia dah kelua..haaaa
dia dpt barapa?

style!! #.88..
hahahah

Sleep-sleep chicken

haaaa..smlm aku tak bole tdio sgt. shit doe..
maybe sbb aku dah tdo petang n bangun agak mlm lah..
hahahah

mlm tu aku kene tunjuk jalan kt sorang bero ni, dia nk amek aiman kt tepi highway.
die tak taw jalan..
so aku follow la die..hahah

kau tau aku naek ape??

naik LORI !!!!

hahahahah

1st time naek lori bhai..
hahahah

time atas lori tu, ada sorang ni call..

" tut...tut...edleen gam "

hahahah
time2 ni pulak nk call, slalu time aku free tak nk plak call.

bhahahahah

petak dia aku ckp aku dlm lori..hahah
" nua atas lori ni..hahahah "

BHAHAHAH

Monday, January 3, 2011

eh eh eh..

eh eh eh eh ehkonomi..
hahahah

kelas pagi td aku dtg hujan2..gile plajar terbaek..dekan punyer.
hahaha

miss AISHAH masuk, pastu mekak2 kate kuiz mcm haram jadah..
aku pon dah tekejot n cuak sbb time quiz tu aku hantar paling awal..hahah

tp kuiz aku dia bagi paling last...shit..

" syamsul... ermmm. notbed..good "

hahahah

aku dpt 13per15..
hahaha

permulaan yg baguis hihhihi

per pagi2 nk poi kolas



kelas wehhhh!!

Sunday, January 2, 2011

blog counter

aku baru letak

BLOG COUNTERs

angka itu yang baru, aku rase dah lebey, tp tak pe..

HUH Bring me the cakoi



hahhhh.. setelah penat menunggu seharian download file ni, akhirnya tamat suda..

Bring Me The Horizon live in Mexico


filenya bersaizkn 1.2 GB !! perrrghh..
pueh hati bhai!! dorang ni superb la.


walaupun aku tak penah pegi gigs hardcore2 nie, tp aku dapt rase kaw die..hahahah



Tracklist:
01. Intro [00:00:00]

02. Diamonds Aren't Forever [00:01:27]

03. The Comedown [00:05:29]

04. Pray for Plagues [00:10:30]

05. Football Season is Over [00:18:11]

06. Sleep With One Eye Open [00:20:40]
07. No Need for Introductions ... [00:25:01]

08. It Was Written in Blood [00:26:39]

09. The Sadness Will Never End [00:30:29]

10. For Stevie Wonder's Eyes Only [00:37:24]

11. Chelsea Smile [00:43:25]

12. Suicide Season [00:51:19]

13. Outro/Credits [00:58:38]


dorang terkenal ngan clothing DROP DEAD.. mmg terbs la clothing depa..
heee terkenal dgn vokelis yg agak cute bagi perempuan2 ( aku rase cute jgak) hahahah

Oliver Sykes




seperti yg aku telah hebahkn, dengan sedikit ilmu dan kemahir
an, kita boleh dpt superpower...

dengan menggunakn wifi hack serta akaun premium hack aku boleh mendapatkn bahan2 sebegini di internet..

HEEEE

memang rase besalah, tp nk buat mcm mana.
bapak aku tak saport streamyx..

so aku kne pndai2 lah nk buat mcm mana..
hahahah



haaa yang atas ni adek oli sykes, nua sakai...
hahahah


mesyuarat tingkap: sumpah doe, harini aku kaw2 bosannnn.. aku duduk kt rumah ni sorang2...perrgghhh!!

HUH? post yg ke-100..waaaa

tak sangka, dah masuk post yg ke-100 blog nuasigile@blogspot ni..
hahahahah

ini semue luahan hati dan cerita2 dari aku,,
bukan itu sahaja terdapat juga koleksi cerita2 seram dalm blog ni.
hahahah

nk kne seleburit ni...
hahahah

saya enggak bole ketidoran


haaaashhhh!! lancai btol, saya tak boleh tidor sbb saya dah ketidoran di petang hari... hahahaahah
sementara tunggu adobe after effect tgh download, saya main2 la facebook..
sedang kusyuk membaca artikel blogger2, terkejut sbb ada org tegur saya dlm fb,

org nya YANA..
heeeee dia tanya pasal kursus pornograpi..hahahah PHOTOGRAPHY ya. so sbgai seorang sahabat, saya tolong la dia mencari kursus2 yg boleh di sertai nya..

ermm..nmpk nya dia skrg tgh bergelumang dlm msalh..
sian dia..hahahhahah ttbe syok lak chat ngan die,..hahahah lame jgak la sembang..

kejap melayu,

kejap omputih,

kejap endon,

hahhaahahah style!!

mesyuarat tingkap: bohsan la, esok nk pegi loken ke tak ar..??

Saturday, January 1, 2011

Ilmu dan Kemahiran adalah suatu SUPERPOWER

bagi aku, dgn ada nya ILMU dan KEMAHIRAN, manusia akan mendapat suatu SUPERPOWER.

contohnya, MenCURIK wifi..
hahahahah

tak tgok game mencester lagi!!

adess.. harini miss lagi game manutd..
siot laaa..
tp slamat la menang bhaii..
rooney skor minit petame..hernandex pon ade..hahaha



yehhaaa!!
manchester united mmg garang walaupon takde player yg star bagai!

teh tarik boleh buat aku berak

haisshhh..
mlm ni bohsan lagi..
tinggal aku ngan aiman jer..giler la.
mcm anak dare la shial dok rumah.

td baru balek umah kecik n ain. bace doa selamat.
dan2 jer aiman jd iman masjid negare td.hhahahah

pekena nasik lauk n sup gear kotak..main gila la..
teh tarik lagi..pergghh.
mmg nk teberak la siot..hahahah

balek umah dah mcm org bengong..

APE NAK BUAT MALAM NI.???

aku nk try download ADOBE AFTER EFFECT, patu nk blaja wat graphic nya..msti susah..

pastu nk buat apa??

BAGERO!!

1.1.11

haaaaarrr!!!

semalam aku tido awal, tah la..ttbe pulak nk tdo awal..hahah
tp bangun agak liwat lah..tu yg pelik tu..

bangun2 aku terus nk kemas rumah.
aku nk basuh baju..tp mesin basuh rosak pulak. isi air, kelua balek..pantat la!!
hahahah

last2 aku cube untk repair itu mesin..dan akhirnya...berjaya..hahahahah

terus basuh boxer2, sbb aku dah taktaw nk pakai ape.
hahahah

kemas dapur, sapu sane, sapu sini..

bagi rabbit makan..tp aku sendiri tak makan2 lagi sampai sekarang..

fuck!!
lapar la shial..sumpah lapar..dah la peti ais n dapur masak kecik dah amek balek..babi btol !!
hahahah

disbb kn terlampau lapar dan penat, aku tros tertidur..
sampai la terjaga sekarang..

bangun2, ape yg aku bole buat adalah masak air, buat teh o panas...
tp still lapar tegar..hahahah

nnt aku sambung balek cerita pasal harini..
chiawww!!

2011

SELAMAT TAHUN BARU 2011..
moge diberi kekuatan untuk hidup.

2012 dah nk dekat..jage2 la korang..!
bahahhahah