Friday, December 31, 2010

seleburit new year??

eh sori la korang2.
aku bkn jenis suke seleburit2 nie..
aku tak suke sesak2 nie.
bkn ape, tah la..mcm tak suke lah..

tp 1st time aku ekot seleburit2 ni time aku ada CINTA.
die yg ajak aku ekot..yerla, kalau aku dah syg, aku ikut jer la.
semue nye beest kalau ada cinta..

bende yg bukan tradisi aku pon jd best seebab CINTA..
hahaha

mmg la best seleburit2 ni, byk org..happy2..byk awek2..cuci mate..hahah

entah la doe..tp mmg aku bukan jenis nyer cmtu..
stakat follow dok dlm kerete bole la..tp nk join joget2 nie aku tak berape reti la..
lagi pun aku ni bukan up to dated sgt. aku org2 kampung jer..
tak la mcm korang..BHAHAHAHHA

papehal pon, mlm ni aku dok sorang2 kt rumah.. depa semue tah mane hilang. dok ipoh lak tu..

kejap aku kt atas, kejap aku kt bawah, kejap aku kt lua main rabbit lesbian aku..hahaha

mlm ni dok sorang, mcm homealone. layan cite IRON MAN ..
hahaha

slamat ade wireless Haram ni. bole la tgok status2 budak2 yang nk p seleburit2 ni.
hahahah

post terakhir 2010



weh sori sbb dah lame tak updated
agak busy and malas untk update
ape cer korang?

hari ni 31 december 2010..
hari terakhir untuk 2010 so amacam nua?
ok tak tahun ni?

aku ok jer la...tp agak sunyi sikit la,
byk spend mase kt member2, futsal, BUNDLE..WAAAA!!

tahun ni paling byk aku shoping kt bundle..gile babi punyer la.


kalau mak aku tau la, mmg kene ketok la..
hahahah

2010 ada semester 2, ok la result meningkat tp ade fail 1.
mathematic.gampang btol la..

ok aku nk pegi beli makanan.lapar ni.

aku baru lepas kemas rumah sorang2.. rumah dah macam reban ayam ni..

tp bab kemas rumah ni bukan la azam baru..
hahahah

aku bertekad untuk updated blog ni hari2 dalam tahun 2011

mesyuarat tingkap: duit wehh!!

Saturday, September 4, 2010

Ramadhan ku

Sori sebab tak konsisten updated blog nie.

Sepanjang ramadhan aku dekat ipoh nie, mcm2 bende dah terjadi.
Alaahh.. biasalah, puasa tak bersama family..
beli makanan tak tentu. sahur pon kelaut..
aku dah bosan mkan makanan yg beli kt bazar2 tu.
mcm shit!!

nua rindu masakan mak!!
tekak aku cannot go lah dgn mkanan kt luar nie..
tak sedap!!
dpt mkn sadin mak pon jd lah..

rase mcm beruntung sangat dpt housemate yang baek hati nya.
Rasenya Aiman(housemate) ni mcm mak aku kt sini. semuenye die care pasal aku.
time aku takde duit, die blanje aku..tak penah berkire bai..sikit pon tak penah..

hari ni dah tamat sesi pertengahan SEM 2 aku kt Politeknik nie.
dah cuti tp terpakse tunggu cousin aku yg paling barai ni, MIN..

aku kene tunggu die habes exam dlu, Sabtu ni die exam.
so jdi nya, aku kne lah tunggu dia.

Ahad ni baru bole balek kajang.eeeeeee!!
tak sabaq cek nak baleq!!

duit pon dah barai, baju raya tak beli2 lagi..
xpe2. taun ni aku akan fully pakai bundle!!
biaq la ape dorang nk ckp..janji aku gembira..

skunk ni nk carik 2-3 baju n 2 seluar..
raya pon dah nk dekat.
bundle kt ipoh nie bole tahan murah nyer..

esok maybe aku akn berniage dekat pasar tanjung rambutan.

Aku jual kerepek n kuih raya bhaaii!!

ini semue bisnes aiman!

Saturday, August 28, 2010

haya haya haya

waaaa...
saya sgt gumbira melihat 1 video clip treaser daripada YUNA!!!!!!!!!

lagu raya!!!!!!!!!

YUNA - RAYA OH YEAH

Yuna - Raya Oh Yeah music video teaser from Luey Motion Lab on Vimeo.



tak sabar aku nk carik lagu full die..
yuna dlam nie nmpk cool beb!!
baju die giler babi rare..

Tuesday, August 17, 2010

fuuussh!!!!



dah lama aku tak updated blog aku ni..
dah nk besawang dah..

AKU RINDU NAK TULIS BLOG !!!!!!!!!

bekali-kali aku dah niat nk memblog nie..tp byk jer rintangan.

berukband yg bapak aku telah sapot, aku ckp
"takpayah la dah pkai berukband ni, nua cadang nk pasang streamyx jer la"

last2..22 tak dapat..auuuww shit..rugi2..
so aku pon curik2 la berukband mmber2 rumah nie..

sekarang ni dah masok RAMADHAN yg ke-5.

SELAMAT BERKUASA PADA BULAN PUASA INI
(sori lambat)


stakat ni, aku masih puasa penuh dgn gagah nyer.
buat pertama kalinya aku berpuasa TIDAK dengan keluarga2 aku..
sedih jugak rasanya..tp pengalaman tu aku hargai.

terfikir mcm mana nk bangon sahor.
MAK aku kat rumah tu. kuat dia, bangon awal, buat makanan untuk sahor.
baru aku rasa mcm mana susah nya pengorbanan mak bapak aku nk didik aku.
sedih dan terharu rasanya.

hari pertama puasa agak TERKEJOT bagi ku.
igt kan nk beli lauk sahaja..tiba2 lauk habis di bazar..OMG!!
so beli jer la RANGKA AYAM.
masak nasik kt umah mkn dgn rangka ayam letak kicap kipas tambah sos tesco..
huyoooooo...style giler..

its ok..bersyukur sbb dapat rezki mcm tu.

byk cerita yang dah belaku selama aku tak memblog nie..
rasanya kalo nk cerita 1 post mmg xdpat la jep..

rasanya smpai sini jer la aku nk ckp..
insyaallah esok lepas sahor aku updated lagi..itu pon kalo aku bangon sahor..hahahah

Mesyuarat tingkap : pukul 2.55 nie MANCHESTER UNITED ada game lawan NEWCASTLE. aku cadang nk tgok.

Monday, June 21, 2010

NELLY

OHH MY GOD!!

nelly masok hospital sebab gastrik!!

ish2..moge die cpat sembuh..

jgn minum air ribena n coca cola sgt!!

Alien Vs Nua

petang td mcm biase main bola kt padang UKM..
kami bajet pelajar ukm pulak..hahhaha

beraksi lalu beraksi..
penat lalu penat..
gelak lalu saket perut..

dan tibe2 akim jenal berkata pada ku

" nua badan kaw mcm alien dlm crite tu..hahhahahk"


wtf!! betol ker korang..
giler la..mcm mana perempuan tak lari ..



mesyuarat tingkap: esok nk buat lesen..beli barang beskal

Friday, June 18, 2010

Tak kaya macam BF kaw

melihat gelagat anak muda hidup sekarang memang membuatkan diriku terasa GELI HATI.
memang aku ni tak semewah mereka-mereka diluar sana. aku ni hanyalah hamba allah yang hina.

Sama ada lelaki ataupun perempuan, sama sahaja mereka.

gaya hidup korang2 memang lah buat aku IRI HATI.

PAKAIAN mereka.

hahahhahak!!

Quicksilver
Zara
PDI
Topman
Ed Hardy
Padini
Giordana
Roxy
Crocs

hahhahahk!!

weh kihmak semua!! aku tak pandang la bende2 camni..tak kemana jer la bodo..
agak2 la nk begaya pon..jgn la sampai membazir nk begaya sekali pon..
berpada2 la..
(aku jeles senanye, sebb aku tak mewah mcm korang)

Aku adalah generasi BUNDLE....

hahhahahak!

Berak Cair



mlm nie, aku jd seperti musaffir di hari raya.
ke hulu hilir nk lepak.
mula tunggu moto akak. die lewat la pulak, mcm haram. OT konon.
menggelabah TETEK!!

lepas magrib nk pegi umah nua. tp xde org pulak.
pegi rj. lepak2 jap. patu balek.
lepak ngan afif n nua tgok nigeria lawan grecee.
sian negeria terkeluar dah dr wol kap..

patu pegi rj beli roti john.
akibat tidak tahan dengan kehebatan cerita angah dan fazril, aku berambus dri situ.

pegi balek umah nua bwak roti john tu. makan la berjemaah kt situ.
pukul 12 balek.

pegi balek rj lepak ngan faiz.
ttbe rase rindu pulak nk lepak ngan pilod.msg die.

patu dlm pukul 1.12 pegi alim koner..
lepak2..dan2 jer ANGAH dtg..adess..

terpaksa la dgr ceritaa dia..pilod layan jer la...hahahaha

patu berambus dri situ balek umah.Pukul 3.

patu tulis la blog..hahahaha

aku skunk nie nk "buat" balek BMX aku tu..
dan2 jer fazril kate die ada barang..hahahhak!
lagi la aku suke..tak sabar ape barang yg die ada.
tata ade tiub tayar jer...hahaha

Mesyuarat tingkap: cuti dah nk abes nie..rase mcm tak sabar lak nk balek ipoh. jenguk min.hahahaha

Thursday, June 17, 2010

Result.

Alhamdulilah..
aku dpt 2.4..
syukur kepada allah yang maha adil lagi bijaksana.

no wonder la mcm mana suasana aku belajar...aku terima seadanya.. ; )

takpe2, peluang maseh ada..
terus kn pembelajaran dgn lebey fokus NUA!

kite tengok budak2 asrama belajar sem depan!!
mcm mana dorang blaja kt rumah sewa..tengok la shial!!!



walaupun xde mud sgt harini..aku happy sgt sbb dpt jumpe budak HOTSETAP bangi!!
hahahhak!

NELLY NASIR

hahahak!

kecek la budak nyer..patot la skola lagi..
hahahahk!

jumpe petang balek mlm..
pegi jalan2,lepak mamak, patu farid dtg menyebok...
hahahah

eh, nelly nie peramah la.. suke sgt gelak..same la mcm nua tu..
hahahak

lepak rj tgok die makan char kuih tiaw.
dgr kisah die..
cerite KUCING die.
BODO
KATTY(gay lesbian)

hahahak!!

Mesyuarat tingkap: SPAIN kalah!! bodo AnJIANG!! jgn nk gelabah sgt torres..

Wednesday, June 16, 2010

Ting ting ting..

weh result keluar doe..
gua tak cek ag..
site PUO cam gampang jer tak leh bukak..kate poli primier..hahahahk!

rase mcm tak nk tgok pon ada..
cuak la setan..

tapi gua dah buat yg terbaek kaw2 bg diri gua ni..
gua harap dapat la ok..xnk fail..

"SAKET OTAK"

mlm2 camni, ape lah MIN sedang buat..
esok die orentasi..
bersenam erobik la beliau..
Poco2 la baginda

hahhahahk!!

mesyuarat tingkap: ronaldo maen cam shial la..xsuke la cmni..KITE BREAK !!!

Tuesday, June 15, 2010

MEEN PARMEN si body builder


weh min dah gerak ipoh la shial..
aku nk lepak ngan sapa lepas nie??
sapa nk tlong bwak mto aku??
sapa yg nk dgr luahan hati perasaan aku nie??
sapa nk jd teman bermanja??
sapa nk romen2 dgn aku??
sapa nk teman aku isap shisha??
sapa lagi aku nk maki hamun??

Kihmak lah kaw, napa kaw pegi stdy kt ipoh??

sebok la gemok!!! dah la KPTM..
semue nk tiru aku..
hahahhahak!!

dah la asek2 gaduh sama bapak lu..wa polak la sama bapak lu, PARMIN tu..
hahahahak!!

aku ada cuti seminggu ag nie..cmne la aku nk hidup tampar mu..
esok result aku keluar, cuak giler vavi..tp aku dah buat yg terbek punyer..

mesyuarat tingkap: duit pon dah xde, aku perlu kn dana utk hidup

Sunday, May 30, 2010

Dey Tambi

Sungguh begitu aku pun terjaga dari tidur yang nyenyak selepas mengharungi suatu malam yang sukar bagi diriku ini.

Masih segar dalam ingatanku wajah JAGUNG yang sudi singgah di rumahku pada pukul 2.30 pagi.
Cerita-cerita masing-masing memang tidak lekang di perceritakan. Beliau pulang pada pukul 4.30 pagi. Sejuta terima kasih pada insan yang bernama AMEEN.

Tidurku tergendala akibat sahutan namaku dilaung-laung

"askum..nua...nua..."

seperti yang ku sangka suara sahabatku aku dengar..AFIF..

pagi itu terus-menerus kami bualkan apa yang patut. Dengan tubuh ku yang belum lagi di limpahi air mandi, terus ku tatap wajah si dia.

lepas mandi terus aku mempelawa rakan-rakan untuk berkumpul.
Rumah NUA menjadi markas perjumpaan. PS3 dan Tv LCD menghangat kan lagi suasa di rumah beliau..
pelbagai tomahan telah kami perbincangkan.

menyedari JAM berhambiran pintu JAMBAN sudah menunjukkan pukul 7.30 malam.pulanglah kami ke teratak masing-masing.

Ahli keluarga ku mempelawa aku untuk bersama-sama pergi ke JUSCO BALAKONG untuk melepaskan nafsu minggu2 yang sukar begini.
Sesampai di sana, selautan kenderaan-kenderaan dapat di lihat. JUALAN HAPPY OUR..

Singgah disebuah kedai menjual pakaian, melihat barang-barang yang dijual rupa-rupanya ada JUALAN ataw SALE berlangsung.

Bapakku menyuruhku untuk membeli sehelai seluar JEANS yang ditawarkan. Tiada apa yang mampu aku perkatakan melainkan.

"ok...jap2.."

LIHAT
BELEK

CUBA
LIHAT


LOIS aku ambil. harganya hanyalah RM 47.50 + 0.20 sen(pelastik beg)

syukur ke hadrat ilahi kerana mengurniakan rezeki sebegi rupa..
BUNDLE ku terpaksa ku lupakan seketika..(gelak berkali-kali)

Masa makan malam sangat di nanti-nantikan.
pergi ke Bandar Tun Razak untk menjamah.

Bndar tun razak?????
apa ada disana??
ohhh!! AISHAH RAUF la!!!

aishah rauf..ku kenali beliau ketika berada di tingkatan 4 setengah melalui rangkaian sosial yang terkenal dahulu MYSPACE..

aishah rauf, wanita yang pertama aku kenali melalui medium sebgini. walaupun sudah lama kenal. kami tidak pernah sesekali berhadapan.

malam ini, akhirnya dapat juga ku bertemu dengan beliau. 7e menjadi tempat perjumpaan kami berdua.
lihat dari jauh, terkial-kial seorang perempuan bercardigan merah mencari sesuatu.(gelak)

aku semakin hampir pada objek itu..lalu..

"waaaa!!"
AISHAH RAUF berada di depan mata merah ku. Ku salam tangan nya disitu..

Ini dia orang nya..kurus and pendek dari ku..(gelak)
pipi nya tembam gitu.
borak dan terus berborak sambil memuji-muji muka ku yang hensem katanya.(gelak)

akhirnya,beliau mempelawaku untuk bertemu dengan keluarga nya..
ohhh..sungguh segan di buatku..

Aishah membonceng ku di belakang nya menaiki "BABY" nya iaitu SKUTER CLICK!!
tampaknya dia suka bermain brek hadapan untuk memaksa ku untuk rapat dengan nya( gelak kaw2 punyer)

tapi aku tidak di turunkan di hadapan rumahnya, tetapi aku di beri nasihat untuk turun awal untuk berjalan kaki bagi mengelakkan parent2 nya melihat gelagat kami.(gelak)

masuk ke rumahnya lalu memberi salam bernadakn sayu-sayu bayu laut..
menegor emaknya yang sedang sibuk dengan article2 PENAPIS AIR COWAY..(gelak)
ku salam bapaknya sgt sudah hampir melelapkan mata di hadapan tv.

aku diberi penjelasan mengenai penapis air COWAY di meja makan.(gelak)

masa tak mengizinkan diri ini utk bertahan lama di rumah beliau..
Bapakku sudah berada di sekitar taman itu untuk mengangkut aku pulang ke rumah.

Rasa sgt beruntung kerana mempunyai kawan seperti AISHAH RAUF kerena dia sedikit demi sedikit CARING pasal aku.
dengan penampilan ku yang tidak digemari orang kebanyakkan, AISHAH RAUF mungkin dapat menerima diri aku sebigini..(mataku berair)

Hari ini sangat bermakna bagi diriku yang hina ini..

-NUA-

P/S: tengkiu ecah sbb bagi aku makan cokelat td.. hahahah

Saturday, May 29, 2010

Penat

erm..
balek dari ipoh mmg memenatkan..
VESAK sana VESAK sini.
tekanan la begini.

dah la penat.. sampai2 umah punggah baju2..
then terus la on9 fb..
ttbe tangan nie gatal lak nk usha fb si "DIA"..

ermm..
dah ada pengganti rupanya..
terkedu lalu saket hati ku melihat..
sop..sop...sop...

mmg banyak perbedaan antara aku dgn "teman" baru DIA..

*rupa paras mmg tak disangkalkan..DIA lebih baek dan "berupa" dari aku ini yang ugly dan hampeh..mata dah la mcm mayat..badan pon xde bende..senang cite, XDE BENDA
*DIA lebih "berada" dari aku.. berKERETA dan berharta rasanya..AKU nie mto kriss sahaja..
keluargaku tidak mampu memberi bende2 yg sebegitu rupa.

buat pertama kalinya, aku berdepan dengan situasi PERALIHAN ini. cepat benar hatinya dimiliki insan lain.ermm..

aku akui yang aku sedang berada dalam kesangsian dan kecewa seribu be kali2..

Betul apa yang aku fikirkan.

kalau si DIA meninggalkan aku seperti sampah yang tiada nilai nya, mungkin benar DIA tidak punyai perasaan.

tetapi aku rasa si DIA benar2 punyai perasaan sebab perasaannya telah jatuh kepada insan lain.
betul tak??

ternyata dia punyai PERASAAN.

tapi bagaimana perasaan aku ini?
ada DIA fikirkan????

tiada apa yang aku dapat perkatakan, selain berdoa kepada allah agar umurku dipanjangkan dan kesihatan aku diperelokkan.

aku mungkin tidak dapat menyembunyikan perasaan dan kesedihan aku ini.
inikah yang di namakan hidup??
hati dan perasaan boleh berubah2???

Benar, tak semua yang kita rancang akan terlaksana.. awan tak selalunya cerah..
tidak semue nasib seseorang itu sama..

mungkin ini waktu aku di uji dengan ber macam2 medium UJIAN.. bukan 1 ujian, 2 ujian mahupun 7 ujian.. mungkin BERTERUSAN sprti yang aku alami sekarang ini.. dan mungkin sedikit demi sedikit ujian di berikan..mungkin, aku pon tidak tahu bagaimana nasib aku ini..
nasib org laen..aku pon tidak tahu..

tapi, aku yakin bahwa ada hikmah di sebalik ujian yang diberikan ini.. yakin sangat2..
memandangkan kondisi kesihatan aku di uji oleh allah.. aku yakin..ada hikmah ya allah..

tak mungkin allah itu bersifat MAHA ADIL jikalau DIA tidak adil..

mungkin perjalanan hidup aku pada waktu sekarang tidaklah begitu aman dan gembira..

mungkin orang2 lain hidup senang di limpahi kegumbiraan dan kesenangan pada waktu sekarang.

tapi ALLAH ITU MAHA ADIL.. janji2nya tidak lah palsu..kata2nya tidak lah kosong seperti manusia..

"kita merancang mahu menjadi DOKTOR, tetapi jurusan PERAKAUNAN yang kita duduki sekarang..."

ternyata kita ini hanyalah mampu merancang dan bermimpi sahaja, Allah yang tentukan segala-galanya..

seorang penceramah pernah berkata,

" jangan fikir allah itu sayang kita, sbb dia bagi kita kesenangan dan kelancaran hidup didunia.."

P/S : aku masih sayang dan cintai DIA lagi

Monday, May 17, 2010

Mengeram Seketika

Assalamualaikum CEKGU!!
hahahhaha

eeee..lama sudah aku ponteng kelas memblog ni.
rase mcm ganjal pule di buatnyer. boleh di ibaratkn mcm mandi tak sabun... hahahak!!

maybe sbb sibuk dgn keadaan kt ipoh ni la membuatkn aku ponteng kelas membelog nie.

errmm..aku skunk ni pon dah duduk rumah baru.
parent gue suruh pindah sbb budak2 umah lame tu tak leh pakai.

umah baru nie aku duduk ngan orang2 yg sudah pon bekerja..umur semue lebih 22 an..
kire nyer aku ni "adek" la kt dlm umah nie.

ramai gler yg selalu singgah kt "markas" nie.
semue nyer bakal2 pemimpin2..hahahah

P/S: sikalang nie tgh final exam. statistik mcm tak yakin lak..ish2..moge2 allah tolong la aku

Tuesday, April 27, 2010

Next step




So you decided to see me out of the blue
Should I let you come over?
I think you're doing fine
That girl in your arms, does she know where you come from?

Almost made me move out of town
You don't want me to be around
But I stayed anyway.. just in case

Finding reasons to hate you more than before
Like how you said you would call
But never at all.. got rid off your number that I know by heart

You left your things at my place
As if I have all the space cause you know I don't mind
Just come back when you think it's time

I'm all black and white inside
Monotonous from left to right
I decorate my house with things you love
Just in case you show up.. in case you show up



p/s: tengok adamaya jadi tak sabar pulak nk kahwen..hahahah
ade ker org nk kawen ngan aku

Wednesday, April 7, 2010

Konvo is Holiday

Esok wa cuti, Poli wa ada konvokesyen so wa terpaksa cuti dok umah.tp hari jumaat wa ada kelas pulak, wa sangat polak..saket otak wa..wa waw waa..

wa minggu nie agak free la..kelas memanjang xde jer..wa suke..wa suke..
maybe jumaat nie wa balek kajang..wa nk shoping sket..

wa nk beli

1. Beg skate
2. Kasot baru
3. beskal bmx
4. kasot futsal

wa nk sgt beli kasot futsal sbb seumur hidup wa, wa xpenah beli kasot ftsal.. asek2 wa pkai kasot sekolah.. mmg sedap pkai kasot skola, tp lg sedap dan good looking bile pkai kasot yg sepatotnya..

wa dah ricki2 kasot kt al-ikhsan IPOH PARADE td.. wa dulu pernah tandatangani kontrak ngan NIKE so wa kne la amek brand NIKE..
ade 2 pilihan..1 kaler hijou, 1 kaler merah..
tp wa minat ag kaler merah tu..

wa cadang nk mintak mak atau bapak wa punyer duit..alaaa..wa tak penah beli kasot futsal..
mak...bapak...sian la same nua..

esok wa akan updated ape wa buat cuti esok..

berite penting..
kejap ag MANU lawan BAYERN..wa kene tengok.. MANU skunk sperti teloq di hujung tanduk..
wa caye player manu boleh COMEBACK..walaupon player manu tak garang mcm bayern..
tp percaturan tu faktor utame kejayaan..

manu boy
nua

Thursday, April 1, 2010

Test/Ujian



haissshhh..
td test statistik..adoihh..
soalan nyer senang..aku boleh buat..
tp tersilap kira..
jawapan aku sorang jer laen!!!!!!!!

arrgghh..menci!!(gedikkn)

tension2..mlm nie nk shisha...
OREN MINT
nice flavor

emosi kacau
nua

Merajuk

Lets talk about me.
first of all, lets talk about nua..

before i came back to ipoh, i actually face some kind of "excident" with my dad..
i mad with my bapak..
because of silly little prob, he blame me with many kind of personal attitude of me..

arrrggghhh...it touching my heart n my soul..damn!!

after i arrive at ipoh, my bapak, my mak, my kakak call me n msg me...but..
i didnt answer thier calls...
never for the one week!!!!!!!

ouch shit!!


im really2 mad n sad n fuck!

penjantan bodo
nua



mesyuarat tingkap : aku try taib bhse omputih, sbb nex week ade test BI..hahah

Monday, March 29, 2010

Can i miss her??



I remember the time, you says that you love me and i says that i love you too and i promise never lets you go away from me. From deep of my heart, i miss you and i need you be with me.

Miss F


your biggest fans
nua

Saturday, March 27, 2010

KIWAK

aahhhh!!!

kenape aku nie???

aku tak tahan la camni!!!

Thursday, March 25, 2010

Rojak

Aku Terase Amat Sekali

damn!!!!

Sunday, March 21, 2010

Balik Ipoh

alaaaa dah nak balik ipoh dah!!!!!!!!!
waaaaaaaaaaaaa!!!!

slamat tinggal

Afif

Min
Apiz
Anak lan
Awis
Akim jenal
Ja'a
Sapig
Pibau dan rakan2

askum

gedik boy
nua

Saturday, March 20, 2010

Sabtu bangon lewat





haaa..byk lagi tak wat..

baju tak print ag..
arrrrghhh.!!
bila nak wat nie,,

Futsal bersama Budak2 Bijak2

pukul 12 td, aku main futsal kt sg chua tu..
main ngan member2 ALIF AIZAT..Budak JPA..
perrghhh..aku tgok muke pon da taw..nie stok dak2 nak pegi OVERSEA..
ramai beb..6 team..best la..
aku sgt happy sebab dah lame tak maen ngan dak2 nie..
Alep
Pilod
Farid
Zakwan
Hazwan

dorang terbaek la..
walaupon tak king stay sgt, tp aku btol2 happy..tak boleh nk main series nie
hahahahah

Min pon ekot td..sebok jer dak tu..hahahahah

patu lepak ALIM CORNER..
perrhhhh..dah lame aku tak lepak sane..yg paling tekejot, shisha kt sane dah ade balek..
yeyeyye
takde la isap kt fazril jer..hahaha

time lepak tu, aku di kejutkan dgn kisah sedih si kawan aku, FARID..
die frust gler ngan awek die..awek die curang same die..soo skunk dorang agk da break up..
issshhh...aku tak suke la breakup2 nie.. aku mcm polak doe..
kenape dorang wat camni..???
ape dorang nak dlm relation nie..??

mmg la kitorang nie takde kereta..kami just naek moto jer..tu pon moto wakaf dari family...
tp korang xde hak nk wat camni..
kite komain setie, tak wat msalah..tp dorang balas camni..

cube la fikir ape yg kite dah wat kt dorang..
berkorban apa saja..

tp...nie la life..
aku ckp same farid, if awek die nk balek ngan die... better bagi die peluang..
jgn kejam sgt..setiap org wat kesalahan..

tp kalo org dah bagi peluang, jgn la jual mahal.. terime la kesalahan tu..
org bagi peluang, kite tebus la balek..
baru adil kn..

tp nak wat camne..
nie la life...

skunk dah pukul 4.50..badan pon da penat..
aku rase mcm nk tdo..
tp aku sebuk pikir pasal hal kawan2 aku nie..
cuti ni, dah masok 2 orang bestfrend aku ade masalah ngan pasangan masing2..

aku bertekat, aku akan tolong kawan2 aku nie supaye bahagia balek ngan pasangan masing2..
ape gune cinte berbulan-bulan, tp xde visi dan misi..
kite dah besaq, fikir la perasaan masing2..jgn sellfish sgt..
sape suke org sellfish...
benci u know..hahahahah

ok la aku stop kt cni..
pagi nnt aku byk koje nk buat..

askum...

sickest boy
s-yamsul

mesyuarat tingkap : weh aku dah tuke kepale blog aku nie..ok tak..

Friday, March 19, 2010

Kita Punyai Pilihan

sekiranya kita berangan-angan, tentu nya kita punyai pilihan..
walaupun ia hanya lah angan-angan, sekurang-kurangnya kita tak putus asa dalam menyelesaikan masalah..
tapi kita perlu fikir, apa yang kita dah
BUAT
CAKAP
JANJI
BAGI


walaupun aku di beri sebegini pilihan untuk menjadi milik aku,
aku tetap tunggu kau...aku tetap setia tunggu kaw!!!

Wednesday, March 17, 2010

Holiday at hometown



aku sedang bercuti. selama seminggu merase kehidupan di kampung halaman ku yg indah lagi meriangkan..Kajang.

terase amat bahagia bila dapat meluangkan masa bersama dgn family tersayang.
gelak tawa adik beradik..sakatan dari abg KAMIL ku kepada adek2 nyer.. DILA dan ISLAH..
NUA dan akak TINA juga turut terase serpihan keriangan itu. manis lebih dari pahitnya.
itu lah kuasa hyperbola sebuah ikatan kekeluargaan.

jeritan DILA dan ISLAH merancakkan lagi suasana dalam rumah yg ber alamat lot 8580, jalan setia, sg ramal baru..
aku percaya, MAK dan BAPAK juga sudah lama tak terase suasana bingit lagi kurang tenteram.
jiran2 tetangge juga dapat merasekn nyer..

ketika MAK sedang berada di dapur, tentunya tidak sunyi lagi.
aku nampak kegembiraan di muka MAK dan BAPAK..

saudara2 ku yg berade di belakang rumah juga dpt merasekn keriangan kami..
adek2 saudara juga sudah meningkat besar. yang kecil, sudah petah bercakap, yg dewase sudah menunjukkn ke matangan masing..

setiap hari, pakcik menjual aiskerim akan masok kehalaman rumah ni sambil menguatkan bunyi loceng die motosikalnya..
MAT COOL...MAT COOL.. KAWAN KU..

menonton television yang baru di beli oleh BAPAK..dengan sistem ASTRO BEYOND yang amat memuaskn mata.. berkuase HD.. jelas jerawat die setiap org dalm rancangan tu..
baring sambil berbantal busuk masing2..
memicit kaki MAK..

HADOII nua..jgn kuat sgt picit tu..
tu lah suara MAK ketika kaki nya di picit oleh anak2 lelaki nya..

makan bersame2 dgn topik hangat membahan masing2 punyer kisah yg menarik..

aku bersyukur kerna punyai keluarga yg aku anggap sebagai sempurna..
betul apa org kebanyakan ckp,

"bia keluarga miskin, asalkn bahgia"

sickest boy,
nua

Tuesday, March 16, 2010

Masalah Kawan-Kawan

oh...miss F.. why you says that to him??
eventhough i'am got nothing in this situation, you should think and care what have you done..
think about all things around you..i know you hate me just like you hate when people disturb your sleeping time..

but, last night... i'am really2 involve in this situation...really2.. dont know what to say, when other "miss" ask me that question.

"are you mad to your bestfriend ?? "

"why??"

"he call your ex-gf ..."

"oohhh..(silent and shock) "

just like my brain says,
sometimes people can just
RENT YOUR LIFE..
for their benefit..
are you that kind of person??
explain to me if you not that kind of person..


hopeless boy,
nua

Sunday, March 7, 2010

koleksi gambar2 mistik












mesyuarat tingkap: aksi kamil dlm gamba ini biase dlm kehidupan kami

POLIBRIGED

aarrghhh...
lame btol tak updated ini blog..
dah lame tak usik internet..
dpt gak usik arini..

dah lame aku tak on9 kt diri..
ttbe rase mcm malas nk on9..kimak btol..hahaha
busy pergi ke kelas..tido..beribadah..weeee!!

hahahahah..

5.3.2010 aritu aku terPAKSE pergi ke KEM POLIBRIGED kt ULU CHEPOH..(xtaw ejaan nyer btol ker tak)
time tu hari jumaat..isshh!! leceh giler babeng doe.. gerak lepas pkul 2.30.. org dah la ade smyg jumaat..kelam kabut jd nyer..
nyampah nyah!!
hahahahaha

mengikut ketue KEM tu..

"kamu kene packing barang hari khamis..siap2 kan sume"

tp aku pack lepas smyg jumaat..hahahah
giler kabot..

smpai kt padang, kitorang kene baris..nk bahagi group..ermm..aku masok group dak kelas aku..yang diketuai oleh SYAHMAN a.k.a abg adek (sutun)
wawawhahahahhaha!!!
dan budak2 kelas aku yg suke sgt menjual ikan..sebab dorang suke jual ikan la aku tak masok sgt ngan dorang.errrgghhhh!!

kitorang group 1..dak2 akaunting..aku igt naek bas pegi sane..rupe2 nyer group kitorang naek LORI!!!!!
hahahahah
1st time aku dok blakang lori..ngan barang2 perkhemahan dalm tu..hahahah
best gler vavi!!

disebabkn kitorang naek lori, kitorang tak yah nk jalan 2km untuk masok dalm kem tu..yyeaahh!! dak2 yg naek bas terpakse jln 2km sbb
bas tak muat nk masok dlm sane..hahahaha!! padan muke lu olang..hahaha
tp kitorang kene punggah barang dalm lori tu..perrrghh..penat keringat aku..abes segale air keluar dari badan aku....hahaha

lepas dah punggah sume barang, baru ar dak2 laen sampai.. dorang kene pumping,starjump,starlight n yg paling best terjun sungai..hahaha
kitorang TAK kene!!hhahahaha

gler vavi spesial kitorang..hahaha

lepas tu kitorang naekkn khemah..bkn khemah kahwin yer..khemah camping..(teringat kt APIZ)
best beb!! aku jarang buat bende2 nie..

lepas tu bace yasin..jarang org wat camping ade bace yasin..hahahah
tp bagos la..bagi mkanan rohani kat kami2 nie..wawawawawaw

lepas tu ade wat aktiviti ngan pensyarah masing2..hahaha
best beb!!! wat trademark la..kuiz la..rase relation aku ngan dak2 kelas semakin rapat..acecece..hahahahah
terutame ngan LELEY...hahahah

lepas tu ade maen ape tah..GAME2..
best tp gampang!!
aku kene belakon sial!!!!
vodo haram.. tp ok la..aku tunjuk perangai senanye aku kt dorang2 tu.. nmpk nyer mcm diterime ramai..hahahah
patu maen burung antu..tutup mate..aku jugak yang kene tinggal sorang2..patu fasi2 sume kaco aku..shial la lu orang..!!
rabe2 aku..pompuan lak tu..dah lame aku tak pegang pompuan.hahahah teringat aku time dulu2, pegang tangan GEPPREEND..ish2..hahahah
bagos la game2 nie, die ajaq aku mcm mane nk buang KEMALUAN aku dpn org ramai...hahahahah..

lepas game tu, dlm pukul 3 pagi la..masing2 mata dah rabak...rabak mata kuu....!!!
dlm pukul 5 cmtu, kitorang baru bole msok khemah..masing2 laju nk cop tempat tdo..
aku relax jer..hahahahah

masok2 khemah, OMG!! bau gampang haram!!!!!!
bau tom yam ade..paprik ade.. carrot susu ade..hahahahah
tp jgn diendah kn bau2 tu sume..tdo tu penting..
baru nk lelap kn mate, ttbe ade org panggil..ketue nk jumpe..ENCIK HISYAM..aku dah riso da..apo lak nie..aku ngantok ni bodo.!!

kumpul ramai2, ttbe die bagi taw..ade dak laki nie maen RABE2 ngan dak pompuan time mane burung antu tu...gampang!!
budak tu kelua, patu kene tibai la..segale tangan2 dewa telah di keluar kn oleh cik hisyam tu..saket vavi aku tengok..
patu dan2 jer cik hisyam soh kitorang berendam dlm sungai!!! pantat haram!!!!! pkul 5.30 pagi..taek la weh..
sejuk la shial..dak2 sume dah angin budak yg RABE tu..shial la...tgok la kalo aku jumpe..memang aku tibai..hahahahah

sooo..msalah skunk, kitorang tak dapat TIDO la babi setan!! subuh dah dtg..kimak la budak...
aku org yg kedue smpai kt suraw tu..hahahahah dok depan.. segale zikir telahh die buat..dikir barat...hahahahahahah
aku ngantok la setan!!!!

pagi tu tak buat byk program sgt.. group kitorang antare yg terbaek la..seis tak tipu..kalo aku takde, takde jer terbaek..hahahahah
starjump depan org ramai la..ish2..mmg menguji batin aku time tu..tp takpe.. umor aku dah nk 19 taon.. i need revolution for myself..yeah!!

balek dlm pukul 10.15 cmtu la..selamat kem nie 2 hari jer..


ffuuhhhhh!!! lege rase nyer..dah sattle 1 bnde penting nie.. takyah nk pk2 ag dah..tinggal kawad jer.. patuuu..
SELAMAT TINGGAL POLIBRIGED!!!
hahahahah

balek2 basoh baju..gemoq baju...mandi..ya allah..sedap nye mandi..hahahahaha kt sane mane mandi..hahahaha
lepas mandi,
TIDOR..... smpai pukul 3 petang.. patu gua sgt2 haous... gua g beli ABC+AIR KELAPE..perghhh..
aku balas dendam punyer..panas kot kt ipoh..cair aku kalo kua uma..hahahah

patu tdo balek..smpai pkul 7.30..
patu bosan lak..sampai nie laa.hahaha

Sunday, February 28, 2010

Erm..

aku kene kuat..
kene kuat buat life baru.. walaupon aku kene buat sorang2..tapi aku kne jugak kuat..

sometimes, i feel DEAD is the best action to me..
i cant stand it anymore..

satu hari nanti, korang akan tau jugak ape yg aku hadapi selame nie..
korang tak pernah rase..
buat mase sekarang nie, aku xkn bg taw lagi..tp oneday korang akan taw same ade aku yg bagitaw ataupun korang dapat tau bile dah TERJADI

doa kan aku selamat...

Saturday, February 27, 2010

Finally I realise that MY LIFE so important


dah lame aku tak update blog nie..
dok kt ipoh susah nk meng online kn diri nie..
tak de kudrat nk pegi ke cc.. peruntukan uwang pon kurang..
xpe2..trime seada nye keadaan nie..

semenjak due menjak nie..mcm2 dah belaku..
dan sebab mcm2 nie la,
aku dah mule sedar..mcm org2 slalu ckp.. baru tersedar dari mimpi yg panjang..
pada mule nye aku igt dah BERHENTI SEKETIKA ujian yang berat aku terime dari ALLAH..
tp..
BENAR!!! aku sedar firman2 Allah dalam kitabnya.. bila aku bace tafsir al-quran lepas smyg..
BENAR!!! itu lah PETUNJUK ALLAH.. walaupun aku tak la setiap waktu bace al-quran..tak la baik sgt.. tp setiap kali aku bace..hati aku mcm tersentuh dan sedih..sbb setiap ayat2 tu betul2 buat aku terase.. ia seolah-olah memerli aku..dan terus buat aku sedar..dan terus sedar..

Firman Allah kt bawah nie..betol2 buat aku sedar..

Sesungguhnya kami akan memberikan ujian kepada kamu dengan ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, kematian dan kekurangan buah-buahan, sampaikanlah berita gembira bagi orang-orang bersabar.(iaitu) orang-orang yang ditimpa musibah (kesusahan) mereka mengucapkan, sesungguhnya kami dari Allah, dan kepada-Nyalah kami akan kembali. Mereka itulah yang mendapat keberkatan yang sempurna dan tahmat dari Tuhan mereka dan mereka jua orang-orang yang diberi petunjuk.
.

(Al-Baqarah 2 : 155-157)

Dulu, aku selalu sgt mengeluh dengan keadaan.. makin Allah uji aku..makin tu la aku jd lemah,marah dan hilang kewarasan akal matang aku nie..

dalam hati aku,selalu timbul persoalan dan keluhan mcm kt bawah nie..

kenape kau uji aku jer ALLAH???
asek2 aku jer kene???
aku tgok orang laen tu jaoh dari kau, tp kau still tak uji dorang..sekurang-kurangnya aku nie igt la jugak kt kau..kenape aku jugak yg kene??
aku nie buat baek kt orang, tp byk jer cobaan yg dtg.. orang laen kejam, tp still happy??

astarfiruaallah!!!!
betape jahil nyer pemikiran aku time tu..astarfiruaallah!!!!
aku malu!! aku rase besalah!!!
tak patot aku berpikiran cmtu..mcm kafir laknat!!

tp aku bersyukur sekarang, sbb Allah dah bagi petunjuk yg jelas dalam ayat tu.. Allah suro kite berdoa kt die kalau kite kene uji..doa la kt die..mintak petunjuk..

"Dan Tuhan kamu berfirman: "Berdoalah kamu kepada-Ku nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadah dan berdoa kepada-Ku, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina"

Allah dah JANJI!!! itu janji2 ALLAH yang aku terime.. sbb hanye janji2 ALLAH jer kite patot PERCAYE..
if, aku tak dapat kt dunie nie, aku akan tuntut kt akhirat nanti.. sbb aku percaye ALLAH

becakap pasal janji nie..aku sedar dah!!
mulai sekarang..aku takkan percaye dengan kata-kata or janji-janji dari manusie kt lua sane..
sbb sesetengah manusia kt lua sane tu hanye pandai berjanji manis.. hipokrit..kejam
its all FAKE!!
tp,
semue tu aku boleh pertimbangkan lagi sbb aku ada akal mcm mana nk hadapi..
tak semue orang cmtu erkk.. sesetengah sahaja..heheheh

Andai kata itu lah takdir aku...aku redha..aku terime..tak semue org takdir nyer same..

andai kata aku ada buat kesalahan kt korang2 sume..
aku mintak ampun dari aku hidop dan aku mati..
aku taw aku byk sgt2 buat ksalahan kt dunie nie..lgi2 ngan ALLAH..
dengan kawan2 aku..
dengan cekgu2 aku..
dengan family aku..
dengan kau...
dengan kau..
dengan kau..
dengan kau..
aku mohon maaf..

hati aku nie sentiase terbuke nk maafkn org laen, wlaupun aku nie pendendam, tp dendam tu hanye terkubur dalam hati aku..sekejap jer..
xde niat nk balas dendam balek..

sedang kan NABI pon maafkn umat nyer..apatah lagi manusia sesame manusia..

aku doa kt ALLAH supaya kekalkn lah iman aku nie.. kuat kn lah aku nie.. aku nie lemah org nyer..

AKU CINTA APA YANG AKU CINTA
AKU MAHU APA YANG AKU MAHU

AKU TUNGGU JANJI-JANJI MU




askum

mesyuarat tingkap : aku nie bajet baek lak..hahahah.. tibe2 rase mcm nk jd TABLIGH..sies tak tipu

Sunday, February 21, 2010

Malang tak ber bau

tp malang nie boleh DETECT..
hhaahah
minggu lepas..hari rabu..lepas aku kawad kt padang..ini POLIBRIGED la nie..aku tak hinggin nk berkawad2 nie..

time nk balek..aku n kawan aku din..di tegor oleh seorang lelaki..
dari jaoh mcm MALEK NOR.. dtg dpn2 agak besar gak la lengan die...hahahah
die kate rambot aku pnjang..perrhhh..mana ada pnjang..panjang sket jer..

die rampas kt matrik aku...tp kt matrik aku kt sementare..
kertas manilakat jer..hahahahah
din punyer kt ori..hahaha
die kate dah gunting rambot dtg office die..
kalo tak datang die potong kad tu..hahahah

Saturday, February 13, 2010

Lie to you with style..

video
hahahha
weh korang..
senanye aku dah ade kt kajang la..
sajer la tak nk bg taw korang
aritu jmaat aku dah balek dah..
hahahahahah

Tuesday, February 9, 2010

I Am Who I Am


Ni la Syamsul Anwar..hahaha
nie gamba paling latest aku bg..time ni dlm kelas..
mcm mana nk berjaye, dlm kelas tangkap2 gamba...
hahahahah